Tüm Haberler

Etiketler

Köyümüzde Düğün

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 30 Mart 2009 Pazartesi 5 yorum



Emine Hatun Esen ve Selçuk Turan kardeşlerimizin 5 Nisan Pazar 2009 Pazar günü düğünü vardır. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir.



Dün Türkiye genelinde yapılan yerel seçimlere, köyümüzden ilgi büyüktü. Bütün oyların geçerli olduğu seçimde, Amca Mehmet'in aday olduğu Saadet Partisi açık ara birinci oldu. Köyümüz adayına sahip çıktı. Saadet Partisi 145 oy alırken, Adalet ve Kalkınma Partisi 31 oyda kaldı. 4 oy Demokrat Parti'ye çıkarken, 1 oy Anavatan Parti'sine, 1 oy da Türkiye Kominist Partisi'ne çıktı.

Muhtarlık secimi ise çok çekışmeli gecti, hatta muhtarı son oy belirledi.


Mustafa Çelikpençe 89 oy alırken, Rahmi Çolak 90 oy alarak muhtar seçildi. İhtiyar heyetinde ise 11 adaydan oluştu.

1.Bünyamin Sanlı
2.Ahmet Sanlı
3.Yasin Biçer
4.Mehmet Saraç

ihtiyar heyetine seçildiler.

Yeni Muhtarımız Rahmi Çolak'a ve azalarına görevlerinde başarılar diler, yerel seçimin köyümüz için hayırlı olmasını temenni ederiz.




Gençler Konya Hayvancılık ve Tarım Fuarında

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 24 Mart 2009 Salı 3 yorum


Akçapınarlı gençler, Konya'da düzenlenen tarım fuarına katıldı, Konya'nın Kadınhanı ilçesinde askerliğini yapan, köyümüzün eski öğretmenlerinden Turgut Bulut'un oğlu Erkan Bulut'u ziyaret etti. Akçapınarlı gençleri karşısında gören asker Erkan, çok memnun kaldı. Fuarı gezdikten sonra, yine hep beraber Hz Mevlana'nın türbesini ziyaret eden gençler, beraberce Konya'yı gezdikten sonra, köye dönmek üzere yola çıktılar. Sabah saat 06:00'da köye geldiler. Gençler çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdiklerini belirttiler.






İbrahim Bilen vefat etti..

www.tips-fb.com Gönderen Mehmet ÇELİKPENÇE 20 Mart 2009 Cuma 5 yorum


Kadirlerin İbrahim Çavuş (İbrahim Bilen) bugün hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğle namazından sonra köy mezarlığında toprağa verilecektir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileriz..

Köyden Manzaralar

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 19 Mart 2009 Perşembe 2 yorum






















Yaklaşık bir haftadır gece yağıp öğlene kadar erıyen kar dün gece başladı ve aralıklarla yağmaya devam etti sabah kalktıgımızda ise kar kalınlığı 20 cm yaklaşmıştı .yine aralıklarla yağmaya devam ediyor.

Veda Toplantısı

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 9 Mart 2009 Pazartesi 0 yorum





Muhtar ve İhtiyar Heyeti, seçime 20 gün kala son toplantılarını yaptılar. Muhtar Hasan Eker veda konuşmasını yaptı ve herkesten helallik istedi.









Mevlit Kandili

www.tips-fb.com Gönderen İÇP 6 Mart 2009 Cuma 0 yorum

Yazar : İsmail Çelikpençe


Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun

8 / Mart / 2009 Tarihini 9 / Mart / 2009 Tarihine bağlayan gece Mübarek Mevlit kandilidir. Sevgili peygamberimizin doğum yıldönümüdür.

Peygamberimiz 20 / Nisan / 571 yılında, Kameri aylardan Rabiulevvel ayının 12. Pazartesi günü Mekke’de dünyaya gelmiştir. Bu hafta, Diyanet İşleri Başkanlığınca 1989 yılından itibaren Kutlu Doğum Haftası olarak ilan edilmiştir.

Onun doğumu insanlığın kurtuluşu ve aydınlık bir geleceğin başlangıcı olmuştur. Peygamberimizin doğduğu asırda dünyada cehalet- zulüm ve işkence hâkimdi. Bileği güçlü- kılıcı keskin-mali durumu kuvvetli olan daima haklıydı. İnsanlar köle pazarlarında mal gibi alınıp satılıyor. Kadına eşya gözüyle bakılıyor. İçki su gibi içiliyor. Gelecek fala bakılarak belirleniyordu. Mal-can ve namus güvenliği yoktu.


Cenab-ı Hak, insanoğlu doğru yoldan saptığı dönemlerde onları hidayete sevk edecek bir elçi, bir peygamber görevlendirmiştir.

İşte sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) de böyle bir atmosferde dünyaya gelmiştir.

“Meryem oğlu Hz. İsa şöyle söylemişti: Ey İsrail oğulları! Ben size gönderilen Allah’ın bir peygamberiyim. Benden önce Tevrat’ın tasdikçisi, Benden sonra gelecek bir peygamberin müjdecisi olarak gönderildim ki, o peygamberin ismi Hz.Muhammed’dir.” (Saf/6)

O, Âlemlerin Rabbinden Âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O, bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesidir. Asırlara sığmayacak inkılâpları kısa bir zaman içersinde gerçekleştirmiştir.

Dünyaya insanlık-adalet ve medeniyeti getirmiştir.

O, yüzyıllarca gerçekleştirilemeyen hakkı-hukuku-hürriyeti-eşitliği-demokrasiyi ve insan haklarını bir solukta dünyaya yerleştirmiştir. Cehalet asrı, saadet asrına dönüştürmüştür.

Peygamberimiz sadece bir kavme bir millete peygamber olarak gönderilmemiştir. O, bütün insanlığa gönderilen evrensel bir peygamberdir.

“Biz seni bütün insanlığa müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik”.(Sebe/28)

Bütün insanlık âlemine hidayet rehberi olarak gönderilen yüksek şahsiyetli bir peygambere ümmet olmak bizler için ne büyük bir şereftir.

Bütün varlıklar onun dünyaya gelişini coşku ve sevinçle karşılıyor.

Bakınız Süleyman Çelebi bu durumu şöyle tasvir ediyor:

“Yaratılmış cümle oldu şaduman,

Gam gidip âlem yeniden buldu can.

Cümle zerrati cihan edüp nida,

Çağrışu ben dediler ki merhaba,

Merhaba ey! Ali sultan merhaba,

Merhaba ey! Kani irfan merhaba.”

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen sevgili peygamberimizin doğum yıldönümünü kutlamak, onun yüksek ahlakını anlamak ve onun sünnetine uymakla mümkün olur.

Bu gece Müslümanlar arasında büyük bir coşku ile kutlanmakta, sevgili peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır.

Onun ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak en asli görevimizdir. İşte o zaman onun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanabiliriz.

Kandil geceleri İslam’ın ilk zamanlarında yoktu. Hicretin üçüncü asrından sonra kutlanmaya başlanmıştır. Türklerde ise ikinci Selim’den itibaren kutlanmış, minarelerde kandiller yakılmıştır. Bundan dolayı böyle mübarek gecelere kandil gecesi denilmiştir.

Peygamberimizin dünyaya teşriflerini anarken onun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel mesajı anlamaya çalışalım.

Mevlit kandilinin aydınlığı ile gönüllerimizi aydınlatalım. Gününüz aydın olsun!

Gönlünüze huzur dolsun! Duanız kabul olsun! Kandiliniz mübarek olsun!

Yerel Seçimlere Doğru

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 4 Mart 2009 Çarşamba 6 yorum

Köyümüzün en sevilen simalarından Mehmet Sanlı (Amca) Saadet Partisi Taraklı il Genel Meclis Uyesi birinci sıradan adaylığını resmen ilan etti. Seçimle ilgili olarak Mehmet Sanlı, "1 Kasım 1988' de düğünümde ilk defa takım elbise giydim, en mutlu günümdü. Uzun yıllar sonra yeniden takım elbise giyiyorum ve aynı mutluluğu, 29 mart 2009 da tekrar yaşamak istiyorum. Bu mutluluğun gerçekleşmesi için tüm hemşerilerimizin oylarını ,dışarıdaki sevenlerimin de dualarını bekliyorum" dedi. Hemşehrimize seçimde desteğimizle birlikte başarılar diliyoruz.

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler