Tüm Haberler

Etiketler

Mengan Suyu'nda Gece Alemi!

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 31 Ağustos 2009 Pazartesi 1 yorum



Fotoğrafların devamı için aşağıya, "Devamını Okuyun..." yazısına tıklayınız...




Köyümüzde Ramazan Başkadır!

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 30 Ağustos 2009 Pazar 1 yorum

Köyümüz Akçapınar'da, hemen hemen her akşam, misafirperver köylülerimiz tarafından hanelerinde halka iftar yemeği verilmektedir. Yine böyle bir organizasyonda, Ramazanın 8. gününde, köyümüzün yardımseverlerinden Hacı Saim Özen, evinde kadın erkekli yaklaşık 100 kişiye iftar sofrasını açmıştır.



Haberin devamı için aşağıya, "Devamını Okuyun..." yazısına tıklayınız...


Misafirler arasında komşu köylerden katılımlar oldugu gibi, Almanya'da yaşamakta olan Delalar sülalesinden Hüsamettin Seyyar ve eşi de misafirler arasında yer almıştır. Bunun yanında, sitemiz yazarlarından Eğitimci İlahiyatçı İsmail Çelikpence ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar da, davette hazır bulunmuşlardır.

İftar yemeğinden sonra hane sahibi ve geçmişleri için topluca dua edildikten sonra, hane sahibi gelen misafirleri tek tek uğurlamıştır.

İftardan sonra, kahvede topluca çay içilip, teravih namazına gidilmiştir.








Memleketimiz Semalarında Türk Bayrağı

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 27 Ağustos 2009 Perşembe 0 yorum



Memleketimiz semalarında, Şaban Ayı sonunda çekilen bu fotoğraf, hilal ile yıldızın
buluşmasını gözler önüne sererek güzel bir görüntü oluşturdu.

Not : Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayınız...

Memleket Diyarı Akçapınar

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 25 Ağustos 2009 Salı 1 yorum

Yazar : Fazlı Biçer



Zaman zaman dalar giderim.
Hatırlarım sılayı.
Gözümde tüter birden,
Memleket diyarları.

Kekik kokulu yamaçlarında;
Otlatırken kuzuları,
Etrafımda halka halka olurken;
Bir başkaydı oyunları.

Seher vakti açılırdı.
Evimizin pencere ve kapıları
Bismillah diyerek yapılırdı.
Bereket duaları

Yarı oruçlu geçirirken;
Yaza gelen ramazanları.
Nasıl unuturum nenemin yaptığı,
O güzelim mantıları.

Ne kadar lezzetli olurdu.
Köyümün al al kirazları
Buz gibi akardı;
Her yörenin pınarları…

Yaşayan tarihti,
Köyümüzün ihtiyarları.
Anlatırken savaşları,
Dökülürdü gözyaşları.

Hala devam eder;
Yöremin hayırları.
Ne güzelde yenir,
Yufka ile pilavları.

Yolarını bekler analar,
Gelsin diye gurbet kuşları.
Bir başka coşku olur,
Ramazan ve kurban bayramları…

Meşhurdur elbet
Yörenin halk oyunları.
Ne kadar da eğlenceli olur,
Düğün alayları.

Unutamaz damat,
Kendisine yapılan oyunları.
Nasıl tarif edilir ki;
Cevizli baklavaları.

Her konuda anlaşırlar,
Çoktur ortak noktaları.
Tarife gerek yok!
Onlar Anadolu insanları.

Herkese her zaman açıktır
Kapanmayan kapıları.
Muhabbetlerine doyum olmaz,
Bir başkadır gırgırları.

Zaman zaman bir araya gelinir.
Anarlar geçmiş yılları.
Ziyaret edilince mezarlar,
Dökülüverir gözyaşları.

Sakarya’nın tarihidir,
AKÇA PINAR diyarı
Bağrında taşıdığı güzellikleri,
Nasıl anlatılır ayrı ayrı.

Ayrı ve uzak olsak da,
Kopmaz gönül bağları.
Gözümde tüter elbet,
Köyümün ova ve yaylaları.

Hacıaliler Köyü'nde Vefat

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 18 Ağustos 2009 Salı 0 yorum


Hacıaliler Köyü'nden Kocabıyık Hasan'ın kayınbiraderi Ahmet Doğan vefat etmiştir.

Cenazesi 18 Ağustos 2009 Salı Günü (bugün), öğle namazından sonra kılınacak Cenaze Namazı'ndan sonra toprağa verilecektir.

Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz...

Ramazan Ayı

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 17 Ağustos 2009 Pazartesi 0 yorum

Yazar : İsmail Çelikpençe

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olarak vasıflandırılan, mübarek Ramazan ayına kavuşmak üzereyiz. Yine minarelerde kandiller yanacak, camiler müminlerle dolup taşacak, teravih namazları kılınacak, mukabeleler okunacak, sahurlara kalkılacak, iftar ziyafetleri verilecek, evlerimize-camilerimize bereket gelecek, şefkat ve merhamet duygularımız tazelenecek, fakirler, miskinler, kimsesizler sevinecek. Kısaca dünyamız şenlenecektir.

Ramazanı karşılarken diyoruz ki: Merhaba Ey Şehr-i Ramazan Merhaba. Merhaba Ey Şehr-i Sultan Merhaba. Merhaba Ey Şehr-i Rahman Merhaba.
Merhaba Ey Şehri Gufran Merhaba. Hz. Ömer Ramazanı şöyle karşılardı.“Gündüz orucu, gece namazı ile hayırlı olan Şehr-i Ramazan Merhaba.” (1)
Ramazan ayı geldiğinde, kalplerdeki kötü duygular silinmeli, yerini kardeşlik, dostluk duyguları almalı, fakirler, yoksullar sevindirilmeli, tatlı dilli, güler yüzlü olunmalıdır.

Ramazan ayı gelince, cehennem kapıları kapanır, cennet kapıları açılır. Azgın şeytanlar zincire vurulur. Allah rahmetiyle müminlere bol, bol ikramda bulunur. İhsanda bulunur.

Müslümanlar, Ramazan ayının kıymetini bilmeli, bu ayı ibadetle geçirmeli, Allah’ın Rizasını, Peygamber’in Şefeatını kazanmaya çalışmalıdır. Ramazan ayı öyle bir aydır ki, Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim, bu ayda indirilmeye başlanmıştır.

Bu durum Bakara suresinde, şöyle beyan ediliyor:
“Ramazan ayı öyle bir aydır ki, Kuran-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. (O Kuran ki), insanlara hidayettir. Doğru yolun, hak ile batılı ayırt eden hükümlerrin nice açık delilleri vardır onda. Öyleyse içinizden kim o aya erişirse, orucunu tutsun. Kim de hasta olur, yahut sefer üzerinde bulunursa, ozaman başka günlerde oruç tutmadığı günler sayısınca orucunu kaza etsin. Allah size kolaylık diler, Size güçlük istemez.” (2)

Ramazan ayı öyle bir aydır ki, içinde Kadir gecesi vardır. O Kadir gecesi ki, bin aydan daha hayırlıdır.

Bu gece, Kadir suresinde şöyle anlatılıyor: “Gerçekten biz onu, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilirmisin sen? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece,tanyeri ağarıncaya kadar bir selamettir.” (3)

Peygamberimiz(s.a.v.) Efendimiz, Ramazan ayını ibadetle geçiren müslümanlara, şu mücdeyi veriyor:
“Faziletine inanarak, mükafatını umarak, Allah Rizası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren kimsenin geçmiş küçük günahları bağışlanır.” (4)

Müslümanlar, Ramazan ayında oruç tutarak nefis mücadelesi verirler. Teravih namazı kılarlarak, mukabele okuyarak ibadetlerini artırırlar. Zekatlarını, fitrelerini verek mali ibadetlerini yerine getirirler. Ramazan ayı, müslümanları kaynaştıran, ruhları coşturan, müminleri Allah’a yaklaştıran, Rasulullah’ın yolunda koşturan mübarek bir aydır.

Ramazan ayına ruhen ve bedenen hazırlanalım. Tatlı dilli, güler yüzlü olalım. Yaratılmışları, yaratandan ötürü sevelim. Sevelim, sevilelim kardeş olalım. Günahlardan, haramlardan uzak duralım. Kendimiz için, ailemiz için, bütün müslümanlar için dua edelim.

Yarabbi, bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzellik ver, bizi-anamızı-babamızı ve bütün müslümanları bağışla, muhakkak ki sen duamızı işitir ve bizi görürsün. Amin.

Burak Terzi sözlendi

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 11 Ağustos 2009 Salı 5 yorum



Köyümüz sülalerinden Terziler'in Mehmet Terzi'nin oğlu Burak Terzi sözlenmiştir.

Kendisine ve sözlüsüne hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, aileleri tebrik ediyoruz.






Berat Kandili

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 7 Ağustos 2009 Cuma 0 yorum

Yazar : İsmail Çelikpençe



Berat kandili, yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma ve kurtuluş gecesidir.
Bu gece, gönül dünyamız şenlenir, rahmet ve mağfiret kapıları sonuna kadar açılır.
Bu gece, ruhumuz manevi kirlerden arınır, nefsimizin sefil isteklerine gem vurulur.
Bu gecede, ameller Allah’a arz olunur, rızk ve bereketi kullarına bol bol verilir.
Bu gecede, amellerimizin sayımı yapılır, Peygamberimize tam şefaat yetkisi verilir.
Bir yıl içinde olacak olayların programı bu gecede yapılır. Rızıklar- eceller- doğumlar- ölümler v.s. gibi her şeyin tespiti bu gecede yapılır.


Bu gecede günahlarla kirlenen gönül dünyamızı tövbe ile temizleyelim. Yaptığımız hatalara pişman olalım. Nefislerimizi kontrol altında tutalım. Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlarımızı ibadetlerle mutlu kılalım. Bu geceyi ganimet gecesi bilelim ve Allah’a sığınalım.

Peygamberimiz buyuruyor:
“Bu gecede yüce Allah dünya semasına tecelli eder ve der ki: Yok, mu tövbe eden? Tövbesini kabul edeyim. Yok, mu rızk isteyen? Rızk vereyim. Yok, mu şifa isteyen? Şifasını vereyim. Yok, mu başka isteği olan? Onun istediğini vereyim. (İbni Mace/191)

Hz. Ayşe peygamberimizin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Muhakkak ki Allah Şaban ayının On beşinci gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Beni Kelp kabilesinin koyunlarının kıllarının sayısınca insanları bağışlar.”(Taç/ 93)

Bu gece, tövbe gecesidir. Tövbe ruhu arındırmanın en güzel yoludur. İnsanlar borçlarını ödedikleri zaman kendilerine bir ödeme belgesi yazılır. Berat gecesin de günahlarına pişman olup tövbe eden Müslümanlara da berat belgesi yazılır.

Kur’an’ı Kerim de şöyle buyrulur:
“Ey! İman edenler: Allah’a öyle tövbe edin ki tam bir pişmanlıkla, samimi bir tövbe olsun. Umulur ki: Allah hatalarınızı örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetine koyar.”(Tahmin/8)

Bu mübarek berat gecesinde yaşantımızı gözden geçirelim. Hayatımıza çeki düzen verelim. Dini yönden kendimizi yenileyelim. Gidişatımıza yeni bir yön verelim. Geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlayalım. Dünyaya niçin geldik nereye gideceğiz? Düşünelim. Bu geceyi ganimet gecesi bilelim. Günahlarımızdan berat edelim. Nefsimizi sorgulayıp yargılayalım. Duygularımızın erozyona uğradığı asrımızda, daralan ruhlarımızın nefes alması için bu geceyi fırsat bilelim. Dünyadaki misyonumuzu bilelim. Ona göre vizyon sahibi olalım. Bu gecede camileri doldurarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verelim.

Bu gecede Allah’a şöyle dua edelim:
“Allah’ım! İslam’a ve Müslümanlara yardım eyle. Dinimizi- imanımızı- vatanımızı- milletimizi her türlü tehlikelerden koru. Bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzelliler ihsan eyle. Bizi- anamızı- babamızı ve bütün Müslümanları bağışla. Muhakkak ki sen, duamızı işiten ve kabul edensin.”

Mübarek Berat Kandilinizi tebrik eder, dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ederim. ÂMİN…

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler