Tüm Haberler

Etiketler

Bayram'da Samıtcık ve Karacık Oyunları

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 26 Kasım 2010 Cuma 4 yorum


Köyümüzde Kurban Bayramı'da bayramlaşmalar gerçekleşti, mevlitler okundu, tatlılar ve kurban etleri yenildi, çocuklar şekerlerini topladı, muhabbetler yapıldı...

Gençlerimiz de bayramın ve 9 gün tatilin tadını doya doya çıkardılar. Gençlerimiz bayramın 2. günü gece yarısı kahvede toplanarak, erkenden yatmaya gidenleri samıtcık dediğimiz oyunla yataklarından kaldırıp kahveye çağırdılar, gelmeyenleri cezalandırdılar.
Kahveye toplanan gençler, eskilerden bildiğimiz karacık oyununu oynadılar. Bu oyunda, İsmail Atar(Tomaşlan), İbrahim Yavuz(İmamlan), Ekrem Çetin (Gavuklan), Enes Özen (Mollalan) elenmezken, safdışı kalan otuzbeş kişinin lideri oldular.

Oyunun tartışmasız en flaş ismi olan İsmail Atar (tomaş), seyretmeye degerdi. Böyle bir gelenekten haberi olmayan damatlardan Osman Namlı (Gömzülü), Talha, Osman Çevik (Billaz), Vedat Gök (Gelemir) acemi olarak katılan Mehmet Atar (Tomaşlan Recai Atarın oğlu), Sedat Çam (Milalan Mehmet Çam'ın oğlu), İbrahim Sanlı (Gorculan), Fazlı Akkaya (Hacalan), İsmail Keskin (Hallalan ), Burak Sanlı (Gorculan Nafiz Hocanın Oğlu), İbrahim Pekmez (Pekmezlen) daha isimleri sayamadığımız hepsi güzel oyunlar çıkardılar.

Osman Namlı'ya "Gökçeözü'nde olsaydın yine gelip kaldırırdık..." diyen gençler, espiriler üzerine espiri yaptılar. "Gördünüz mü maskarayı, sıra buna geldi baskarayı" diye tüm kahvedekiler tempo tuttular.Amca'nın hakemliğinde oyun neşeli şekilde sonuçlandı...

Köyümüzde böyle eğlenceler her bayram devam etmektedir. Yıldan yıla da katılım artmaktadır. ... Daha nice bayramlara saygılar........

Sadullah Çolak



























Bayram'da Mevlit Sonrası İkram

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 22 Kasım 2010 Pazartesi 0 yorum


Gurbetçilerden Sürpriz Ziyafet

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 0 yorum



Köyümüzün dışında ikamet eden vatandaşlarımız, bayramın 3. gününde sürpriz bir ziyafet verdi. Camide gerçekleşen manevi ziyafette kasideler, ilahiler, mevlüt ve Kuran-ı Kerimden sureler okundu. Ayrıca Mehmet Terzi ile Ali Seyyar da köyümüzün birlik ve beraberliğine dair veciz konuşmalarda bulundular.

İsmail Çelikpençe ve İsmail Berber tarafından organize edilen geceye kadın, erkek ve gençler olmak üzere köyün bütün halkı katılmıştır. Köyün ileri gelenleri yapılan bu ziyafetten son derece memnun kaldıklarını beyan ettikleri gibi gelecek senede her bayramda buna benzer programların yapılmasını önerdiler.

Gurbetçiler, köyün misafirperverliğin karşısında bu gibi kültürel etkinlikleri zenginleştirerek devam edeceklerini beyan ettiler. Program sonunda camii önünde hazırlanan ikramlardan herkes yararlandı.


















2010 Kurban Bayramı Kutlandı

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 0 yorum



Bu yıl da Kurban Bayramı, her zaman olduğu gibi köyümüzde dostluk ve kardeşlik içinde kutlandı.

Bayram tatilinin de uzun olması ile birlikte, köyümüz dışında ikamet eden hemşehrilerimizin de katılımıyla oldukça kalabalık bir bayram daha geride kaldı.

Bayramda yine camide yemek verildi. Köylülerimiz ve misafirlerimiz, öğle namazlarından sonra yemeklerini yiyerek, sonrasında biraraya gelip sohbet edebilmenin keyfini çıkardılar.








Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler