Tüm Haberler

Etiketler

27/06/2010 Tarihinde Köyümüzde Hayır Cemiyeti Vardır

www.tips-fb.com Gönderen İÇP 19 Haziran 2010 Cumartesi 0 yorum



Köylerimizde hayır cemiyetleri 16/05/2010 tarihinde Hacıaliler köyü hayır cemiyeti ile başlamış, sonra bunu Pirler köyü hayırı, Nasuflar köyü hayırı, Kükürt köyü hayırı, Cansızlar köyü hayırı takip etmiştir. Bundan sonra 20/06/2010 tarihinde Duman köyünde hayır olacak, 27/06/2010 tarihinde köyümüz Akçapınar da hayır yapılacaktır. Son hayır cemiyeti ise 04/07/2010 tarinde Gökçeözü köyünde yapılacaktır.

| edit post

Regaip Kandili Mübarek Olsun

www.tips-fb.com Gönderen İÇP 17 Haziran 2010 Perşembe 0 yorum

17/Haziranı18/Hazıran'a bağlayan gece Regaip Kandilidir. Regaip Kandili, Recep ayının ilk cuma gününden önceki gece kutlanır. Regaip kandili mübarek üç ayların habercisidir. Kuran-ı Kerim'de adı geçmese de Peygamberimizden sonra müslümanlar bu geceye önem vervişler ve kandil gecesi olarak kutlamaya başlamışlkardır. Regaip Kandili MÜBAREK OLSUN insanlığa huzur ve barış getirsin.

| edit post

MEHMET SANLI EVLENDİ...

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 11 Haziran 2010 Cuma 0 yorum



















Köyümüzde Cambazların Vurkan(Turan) SANLI'nın oğlu Mehmet'in düğün merasiminde uzaktan gelen ve köyde bulunan ahali hazır bulundu.
Düğün öğleyin köy camisinde mevlüt okunmasıyla başladı.Öğle namazına müteakip yine köy camisinde pilav yendi.Daha sonra gelin alımı için damadın evinden hareket edildi.Gelin damadın amcası Bünyamin SANLI'nın evinden alındı.Yaklaşık 60 arabadan oluşan konvoyla köyün çevresinde tur atıldı . Düğün akşama doğru köy gençlerinin oyunlarıyla devam etti .Akşam ezanına müteakip köy gençleri yaptıkları çardakla güzel görüntüler oluşturdular.Damat her ne kadar gençleri zorlasa da sonunda gençler muradına erdi . Yatsı namazına müteakip damat dualarla eve uğurlandı.
Düğün köy gençlerinin yapmış olduğu köy seyirlik oyunu(halk tiyatrosu) ile devam etti.Büyük beğeni toplayan bu oyunun ardından düğüne orkestranın çaldığı oyun havaları ve ahalinin oynamasıyla devam edildi.ardından düğün son buldu.
Akçapınar Köyü haber sitesi olarak evlenen gençlerimize bir ömür boyu mutluluklar dileriz.


| edit post

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler