Tüm Haberler

Etiketler

Her Masada Gurbetçi ve Fıstık

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 30 Ocak 2011 Pazar 1 yorum

Bu hafta sonu yine Köyümüzü Gurbetciler ziyaret etti. Kahveye girdiğimde farklı bir ortam, her masada bir kilo fıstık,bir gurbetci bende bu güzel ortamı siz Taraklı Akçapınar Vep sitesi takipçileriyle paylaşmak istedim.iyi seyirler.
Bu haftaki ziyaretcilerimiz: Aşay bekmezlen İsmail Pekmez ve Ailesi,Hallalan Yüksel Keskin ve Ailesi,Terzilen Mustafa Terzi ve Ailesi, İsmiylalan Sadullah Çolak ve Ailesi,Kaymakcılan Recep Küçük'ün yeğeni Kemal Konuk.


| edit post

Bir Hasta Ziyareti ve Düşündürdükleri

www.tips-fb.com Gönderen İÇP 29 Ocak 2011 Cumartesi 0 yorum



Komşu köyümüz Hacıaliler doğumlu Sebahattin Arıcıoğlu‘nun yaklaşık 3 haftadan beri Maltepe Süreyya Paşa Hastanesi'nde tedavi gördüğünü öğrenince durumunun ciddi olduğunu anladım.

Sebahattin kardeşimiz, mert, çalışkan ve işini iyi yapan bir kardeşimizdir. Eniştem Saadettin Arıcıoğlu’nun kardeşi olması hasebiyle de ayrıca önem verdiğim bir kişidir. Zannederim sigara içmekten dolayı akciğerleri fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremediği için, yoğun bakıma alınmıştı. Bu Pazar (23 Ocak 2011) ailecek hasta ziyaretine gitme fırsatı bulabildik. Hastaneye ulaştığımızda Almanya’dan eniştem ve kız kardeşimin de geldiğini öğrenmiş oldum. Ayrıca Sebahattin kardeşimizin babası Hacı Abdullah ile eşi de refakatçi olarak hazır bulunduklarını gördüm. Yüzlerdeki hüzün ve çaresiz bekleyişten hastamızın durumunun iyi olmadığını ve gelen ziyaretçilerin Allah’a sığınmanın dışında başka bir teselli kaynağına sahip olmadıklarını bilfiil olarak müşahede ettim.

Tabii ki bu atmosferden ben de etkilendim. Birçok hastaya ve hasta yakınına moral vermede kendimi yeterli bulmama karşılık her nedense bu sefer sadece hal hatır sormak, dinlemek ve ibret almakla yetinmek durumunda kaldım. Ne de olsa Sebahattin kardeşimizi yakinen tanıyan birisiydim ve üstelik akrabaları benim de akrabalarımdı. Dolayısıyla kendim de bir nevi manevi telkin ve teskine ihtiyaç duyan bir konumdaydım.

Evimi başka yere taşımış olduğumu duymuş ve buna memnun olduğunu belirtme ihtiyacı duymuştu. Evlatlarından ve eğitime önem verdiklerinden iftiharla bahsetti. Öksürüğü gelince "AYSELİM nerde?" diye seslendi. Eşi, ona 24 saat bakmasına karşılık bir iki dakikalık ayrılık bile ona zor geliyordu. Bakıma muhtaç bir vaziyette kendisini başta Allah’a ve vefakar eşine emanet etmişti.

Kendisini daha fazla yormamak adına ziyaretimizi kısa tuttuk ve Allah’tan acil şifalar dilemekle beraber hayırlı neticeler temennisiyle odadan ayrıldık. Arka koridorlarda babası ise dudakları ile bir şeyler mırıldanıyordu. Hacı Abdullah, oğlunun bu hali karşısında belki de hayatın en zor imtihanını yaşamakta idi. Oğlu hasta yatağında ağır hastalığının getirdiği ıstıraplar içinde kıvranıyordu ve acı çekiyordu. Ama onun yüreğindeki acılar da bir başka boyutta perçinleşmişti. Yılların yorgunluğunun yanında bir de evlat acısı çekmek, bir baba için ayrı ve çok zor bir imtihandı. Tevekkül ve sabrı yine takdiri şayan idi. O hayatında birçok çile çekmiş birisi olarak gece gündüz oğlunun iyileşmesi için Rabbine dua ettiğini halinden anlıyordum. Bu yazıyı Sebahattin kardeşimizin eniştesi İsmail Çelikpençe’nin evinde kaleme aldım. Ablası hüzünlü, ağabeyi hüzünlü, babası hüzünlü, eşi hüzünlü ve neticede Sebahattin kardeşimizi sevenlerin hepsi de matem içinde…

Bu hastalık bize ders olmalıdır. Genç yaşta ciddi bir hastalığa yakalanmak, hepimizi derinden üzmektedir. O halde sağlığımıza ve beslenmemize daha çok önem vermeliyiz. Ve daha da önemlisi, sağlımıza zarar veren şeylerden mutlaka uzaklaşmalıyız. Sigara, bunların başında gelmektedir.

Ey Akçapınar ve Hacialiler köyünde ikamet edenler veya burada doğan arkadaşlar ve gençler! Ne olur sigara içmeye hiç başlamayın, içenler ise iradelerini kullanıp sigara içmeyi hemen bıraksınlar. Hayat, her şeye rağmen güzeldir, birlikte uzun ve hayırlı ömür yaşamak istiyorsak, hem maneviyatımıza, hem de sağlımıza dikkat etmeliyiz.

Sebahattin Arıcıoğlu Adapazarı'nda

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 0 yorum


Komşu köyümüz Hacıaliler Köyü Abdigalar sülalesinde Abdullah Arıcıoğlu'nun Adapazarı'nda ikamet eden oğlu Sebahattin Arıcıoğlu, bir süredir yatmakta olduğu İstanbul Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden 28 Ocak Cuma günü Adapazarı Karaman Hastanesi'ne sevkedildi.

Tedavisi Adapazarı'nda devam edecek olan hastamıza acil şifalar diliyoruz.

Abdullah Özdemir Toprağa Verildi.

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 28 Ocak 2011 Cuma 0 yorum


Köyümüz Halitler sülalesinden Adapazarı'nda ikamet eden Abdullah Özdemir (76) (Halitlen Abdullah) 28 Ocak 2011 Cuma günü toprağa verildi.

Bir iki aydır değişik hastanelerde tedavi gören hastamız, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini kapattı. Cuma Namazı sonrasında ikamet ettiği yer olan Adapazarı'nda cenaze namazı kılındı, ardından doğup büyüdüğü köy olan Akçapınar'a getirilen merhum için, ikindin namazından sonra bir Cenaze Namazı da köyümüzde kılındı ve Akçapınar Köy Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazeye Adapazarı ve civar köylerden çok sayıda cemaat katıldı.

Merhuma Allahtan rahmet, kederli Ailesine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Akçapınar'dan Kar Manzarları.

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 26 Ocak 2011 Çarşamba 0 yorum


AMCA'nın fotağraflarıyla 26 Ocak 2011 saat 10:00 itibarıyla köyümüzün görünümü :

25 Ocak 2011 günü 22:00 saatlerinde kar yağışı başladı, çok şiddetli yağmayan kar sabah saatlerinde kesildi, kar kalınlığı da 3 cm olarak kaldı.





Gurbetçilerimiz Köylerini Ziyaret Etti

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 23 Ocak 2011 Pazar 0 yorum



Hafta sonunu köyümüzde geçirmek isteyen bazı gurbetçilerimiz Akçapınar'a geldiler.
Bu haftaki ziyaretçilerimiz :
Av.Mehmet Terzi ve eşi,  ikamet ettiği köy olan Karacaören'den arkadaşları ile beraber İsmail Hakkı Eker (Abdagillen Hacı İbrahim'in oğlu), Halil Bilen (Geyve'den Gadirlen Marangoz Halil) ve ailesi, Damatımız Taraklı YİB Okulu Müdürü M.Ali Çınar ve eşi.

 Ziyaretçilerimiz köyde akraba ziyaretleri yaptılar, kahvelerini içerken sohbetlerini gerçekleştirdiler, adet hale gelen fıstık yiyerek çaylarını içtiler. Biz de Akçapınarlılar olarak darısı tüm gurbetçilerimize diyoruz.






Kayaboğazı Göleti Dolmaya Başladı

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 22 Ocak 2011 Cumartesi 0 yorum

Amca'nın fotağraflarıyla kayaboğazı göletinden, küçük ziyaretçilerinden görüntüler ve göletle ilgili bazı bilgiler :

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'dan aldığımız bilgilere göre :
Yapımı tamamlanıp, kapakları kapanmış olan suni gület, 10 milyon metre küp su tutma kapasitesine sahiptir. İçerisinde iki adacıktan oluşacak olan Kayaboğazı Göleti dolmaya başlamıştır.

Göletin maliyeti 1 milyon 590 bin TL olup, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmıştır. 800 dönümlük yüzölçümü ile Türkiye'nin 5., Marmara Bölgesi'nin de en büyük göleti olan Kayaboğazı Göleti dolduğunda, 21.000 dönüm arazi nin sulama ihtiyacını karşılayacaktır.






Bir İmamımız Daha Oldu

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 20 Ocak 2011 Perşembe 0 yorum

Bölgemizde imam, hoca ve hafızlarıyla tanınan köyümüze bir imamımız daha eklendi. Pendik Haseki Eğt. Merkezi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu sözlü ve uygulamalı sınavına katılan Çolaklan Hamdi Çolak'ın oğlu İsa Çolak, sınavı kazandı.

İlk tercihini Sakarya olarak kullanan İsa Çolak, Adapazarı Müftülüğü tarafından Adapazarı'na 20 km uzaklıktaki Merkez Elmalı Köyü Yörükler mah.'ne atandı. 04 Ocak 2011 tarihinde resmen göreve başlayan imamımız, önümüzdeki günlerde görev yerine yerleşecektir.

Biz de Akçapınarlılar olarak, yeni imam İsa Çolak'a yeni görevinde başarılar dileriz.

Askerler Birligine Teslim Oldu

www.tips-fb.com Gönderen Halil Yavuz 17 Ocak 2011 Pazartesi 1 yorum



Köyümüz gençlerinden Rasul Öztürk ve Mehmet Sanlı, 14 Ocak Cumartesi günü sabahı, bütün köy halkıyla vedalaştıktan sonra askerliklerini yapmak üzere arkadaşlarıyla birlikte Kütahya'ya gittiler. İki askerin de aynı yere gitmesi büyük şanstı. Havacı olarak askerlik yapacak olan genclerimiz, saat 17:00 da birliklerine teslim oldular. Askerlerimize hayırlı teskereler dileriz.










Necati Seyyar Servise Alındı

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 16 Ocak 2011 Pazar 0 yorum

Hastamız yoğun bakımdan sonra şimdi de servise alındı. 12 Ocak 2011 çarşamba günü  kalp ameliyatı geçiren hastamız, yoğun bakımdan sonra cuma günü servise alındı, hastamızın sağlık durumu iyiye gitmektedir.

Beklenmeyen bir rahatsızlık olmadığı takdirde, bir iki gün içinde taburcu olması beklenmektedir. Hastamızın oğlu Mehmet Seyyar çok sayıda ziyaretçi geldiğini, çok memnun kaldıklarını belirtti. Gelen bazı ziyaretçilerden objektifimize takılanları sizlerle paylaştık.

Hastamızın en kısa zaman da hastaneden çıkıp, aramıza dönmesini Cenabı Allah'tan dileriz.



Mezarlığa Çam Fidanı Dikildi

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 14 Ocak 2011 Cuma 0 yorum

Köylülerimiz, köyümüz mezarlığına imece usulü çam fidanı diktiler. Bir hayırseverin köyümüze vermiş olduğu 150 adet çam fidanlarını, muhtarımız Rahmi Çolak teslim alıp köye getirmiş ve çamların mezarlığa dikilmesine karar veririlmiştir. Fidan dikimine ziraat mühendisimiz Güven Yıldırım da katılmıştır.




Necati Seyyar Ameliyat Oldu

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 12 Ocak 2011 Çarşamba 2 yorum

Köyümüzden Necati Seyyar (Delalan Necati), Sakarya Özel Altınova Hastanesi'nde kalp ameliyatı oldu. Hastamız 12 Ocak 2011 saat 14.00'da ameliyata girip, saat 20.00 gibi ameliyattan çıktı. Sonrasında yoğun bakıma alındı. Doktorlar ameliyatın iyi geçtiğini, yoğun bakımda bir süre kalacağını belirttiler.

Bizler de Akçapınarlılar olarak, yoğun bakımda yatan Necati Abi'mize dualarımızı eksik etmeyelim. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

Asker Mevlüt'ü Yapıldı

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 11 Ocak 2011 Salı 0 yorum

Geleneksel hale gelen asker mevlüdü köyümüz camiinde yapıldı. 15 Ocak 2011 Cumartesi günü, Kütahya'ya havacı asker olarak gidecek olan Rasul Öztürk (Şahanlan Sabri'nin oğlu) ve Mehmet Sanlı (Cambazlan Turan'ın oğlu) için köy camiinde, Kuran-ı Kerim ve mevlüt okundu, dualar yapıldı.  Programın sonunda da katılanlara kıstırma (iki bisküi, bir lokum ) ikramı yapıldı. Askerlerimize hayırlı yolculuklar ve hayırlı tezkereler dileriz.


Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler