Tüm Haberler

Etiketler

Kübra Sanlı İkinci Oldu

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 30 Temmuz 2011 Cumartesi 0 yorum

Köyümüz Hırceller sülalesinden Taraklı da ikamet eden Emine ve Hüseyin Sanlı'nın Kızları Kübra Sanlı 23-26 Temmuz 2011 tarihleri arasın da Antalya'nın Korkuteli ilçesin de düzenlenen taekwondo şampiyonasın da ikinci oldu.

Adapazarı spor akademisi gençlik ve spor kulübü sporcusu Kübra Sanlı yıldız bayanlar 55 kilo da müsabakalara katılırken birinci maçını 4-3 ikinci maçını 5-2 yenerken çekişmeli geçen final maçını 6-5- yenilerek turnuva da ikinci oldu.
Akçapınarlılar olarak kendisini tebrik eder,başarılarının devamını bekleriz.

| edit post

Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Piknikte

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 29 Temmuz 2011 Cuma 0 yorum

Köyümüzde devam eden yaz kuran kursu öğrencileri Hocaları İsmail Kocagöz ile birlikte mengan mevkiindeki dalak suyuna pikniğe gittiler.

Çok eğlenceli geçen piknikte öğrencilerin getirmiş oldukları yiyecekleri birbirleri ile paylaşarak yediler,hocalarının getirmiş olduğu semaver ile çay yapıp içtiler ve oyunlar oynadılar.





| edit post

Müftülükten Hasan Hafız'a Takdirname

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 27 Temmuz 2011 Çarşamba 0 yorum

Köyümüz çolaklar sülalesinden 65 yaşındaki Hasan çolak(hasan havız) 43 yıldır görev yapmış olduğu tarihi orhan camiinden emekliye ayrılan ve yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı kendisine sakarya müftülüğü tarafından takdirname verildi.

Biz de Akçapınarlılar olarak kendisini tebrik eder, bundan sonraki hayatında Allahtan hayırlı ve uzun ömürler dileriz.

| edit post

Sünnet Cemiyetine Davet

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 25 Temmuz 2011 Pazartesi 0 yorum

Köyümüz Tayirler sülalesinden istanbul da ikamet eden Durdu ve İsmail Civelek'in biricik oğulları Sinan'ın sünnet cemiyeti vardır.

Akçapınar da yapılacak olan Sünnet cemiyeti 02.eylül .2011 cuma akşamı bayanlara kına gecesi,03.eylül 2011 cumartesi günü öğle namazından önce köy camiimiz de mevlüt okunulacak.namaz sonun da pilav ikramı yapılacaktır.
Civelek (tayirler) Ailesi, davetiye vermeyi unutmuş olduğumuz tüm hemşehrilerini ve bizi tanıyan herkezi sünnet cemiyetlerine beklediklerini ifade ettiler.


| edit post

İsmail Aydın Evinin Çatısını Yeniledi

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 24 Temmuz 2011 Pazar 0 yorum

Köyümüz halkından İsmail Aydın (çetelen ismayil) çürüyüp akma yapan evinin çatısının ağaçların tamaını değiştirirken eski kremitleri ise atarak yerine onduline denilen çatı kaplama malzemeleriyle kaplattı.











| edit post

Köy'e Harman Geldi

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 21 Temmuz 2011 Perşembe 0 yorum

Bugün (21.temmuz 2011 perşembe) Biçer döğerler ekinleri biçmeye başladı.

Her zaman olduğu gibi Arpalardan biçmeye başlanırken bugün ilk biçimlere başlanırken verimlerin yüksek olduğu, dönüme 400 ila 500 kilo verildiği görüldü.
Bu yıl biçim 11 00 tl olurken balye de 1 00 tl olarak anlaşma yapıldı.
Akçapınarlılar olarak Bu yılki harmanımızın hayırlı ve bereketli olmasını cenabu Allahtan dileriz.






| edit post

Köyümüz de Kiraz Satışları Devam Ediyor

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 18 Temmuz 2011 Pazartesi 0 yorum

Köyümüzde bu yıl kiraz veriminin az olmasına rağmen yine de iki haftadır dört ayrı tüccarın köye gelmesi ile kiraz alımları devam ederken fiyatların ise 1.50 tl ile 3.50 tl arası alıcı bulunuyor.






| edit post

Hasan Çolak Emekli Oldu

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 17 Temmuz 2011 Pazar 0 yorum

köyümüz çolaklar sülalesinden, Adapazarı orhan camiinde görev yapan Hasan Çolak (Hasan havız) emekli oldu.

65 yaşındaki Hasan çolak 1969 yılında ilk olarak pomukova çardak köyün de göreve başlayıp Geyve Umurbey, Akyazı Gaziosman camii,Adapazarı ozanlar camii sonra olarak da uzun yıllar Adapazarı Orhan camii görevinde bulunurken 65 yaşını doldurduğu için emekliye ayrıldı.
Akçapınarlılar olarak Hasan hocamıza emekliliği hayırlı olmasını ve bundan sonra ki hayatın da başarılarının devamını dileriz.

| edit post

Köyümüz de Berat Kandili Kutlandı

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 16 Temmuz 2011 Cumartesi 0 yorum

Köyümüz de gündüz Bir hayır sever tarafından her eve kandil simiti dağıtıldı,Yatsı namazından önce köyümüzde misafir olarak bulunan cansızlar köyünden köyümüzün damatı Balıkesir Kepsut ilçe müftüsü Ali Kiraz (caslalı müftü) berat kandili konulu bir sohbet verdi.

Namaz çıkışında her zaman olduğu gibi hayır sever köylülerimizin getirmiş olduğu gofret,bisküvi,lokum ve şeker ikramı yapıldı.







| edit post

Ev'den Dışarı Çıkamayan Tek Köylümüz

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 15 Temmuz 2011 Cuma 0 yorum

Köyümüz Berberler sülalesinden 92 yaşındaki Eyüp Berber (hacı iyip)altı aydan bu yana dışarı çıkamıyor.

Sağlık durumu çok iyi olaan hacı dayımız evde düçmesi sonucu ayağında bere ve ağrı olduğundan yürüme güçlüğü çektiği için camiye gidemiyor,dışarı çıkmıyor kendi ihtiyaçlarını zorda olsa kendisi gideriyor,günlerini her zaman olduğu gibi evde kuran okuyarak ve zikirle geçiriyor.
Kendisine Allahtan uzun ömür ve acil şifalar dileriz.

| edit post

Muhtarımız Seçim'i Kaybetti

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 11 Temmuz 2011 Pazartesi 0 yorum

Muhtarımız Rahmi Çolak Taraklı ve köyleri adına kurucu başkanlığını üstlenerek kurmuş olduğu sakarya taraklı süt üreticileri birliği 1. genel kurulunda seçimi kaybetti.
Taraklı belediye düğün salonunda yapılan seçim'e köyümüzden 18 üye'nin tamamı katılırken toplam 130 üyenin katıldığı seçimde Rahmi Çolak'ın rakibi Taraklı merkezden Ruhi Avdan 85 oy alırken muhtarımız 47 oy aldı.
Köyümüzden Mehmet Çam da geçici divan yönetimine seçildi

























Diğer aday :Ruhi Avdan















| edit post

Köyümüzde Enginar Üretimi Yapılmaya Başlandı

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 9 Temmuz 2011 Cumartesi 0 yorum

Köyümüzde bazı aileler (saim Özen, Ömer Özen, İbrahim özen,İsmail Pekmez ve mustafa civelek) Enginar dikerek üretim yapmaya başladılar.

Köyümüzde kiraz ve vişne'den sonra Enginar almak içinde tüccarlar gelmeye başladı.bu yıl piyasaların iyi olmamasına rağmen üretici köylülerimiz bu üründen memnun olduklarını belirtiler,köyümüzde ileriki yıllarda dikim alanının çok olması bekleniyor.






| edit post

Askerimizin İzni Bitti

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 7 Temmuz 2011 Perşembe 0 yorum

Köyümüz Şahanlar sülalesinden Emine ve Sabri Öztürk'ün oğlu Rasul 13 günlük iznini köyümüzün hayır pilavı ve kuzen'i Hatice kaplan'ın düğününe denk getirip iznini tamamlayarak görev yapmış olduğu Amasya Merzifon'daki birliğine geri döndü.

Askerimize şimdiden hayırlı teskereler dileriz.





| edit post

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler