Tüm Haberler

Etiketler

Hacılarımızı Böyle Karşıladık

www.tips-fb.com Gönderen AMCA 1 Kasım 2012 Perşembe

   Köyümüz alibeyler sülalesinden Hatice ve Mustafa Eker Hac görevlerini tamamlayıp köyümüze geri döndüler.Köyümüze gelen Hacılarımızı yıllardır devam eden geleneklerimizle karşıladık.Köyümüzden bazıları arabaları ile Taraklı'ya kadar giderken bazıları Taraklı'dan  köyümüze kadar yolların değişik bölümlerinde karşıladı kadın erkek ve çoluk çocuk bütün köy köyün çıkışından vasiyet doğruğuna kadar karşılamaya gitti.     Hacılarımız yürüyerek  vasiyet doğruğundan köye kadar gördükleri kişilerle hasret giderip dualar ettiler ve ardından mezarlığı ziyaret ettikten sonra evlerine tekbirlerle girdiler.
   program camide kuran,ilahiler ve dualarla devam ederken cami çıkışında tüm katılımcılara hurma, pilav ve vişne suyu ikramı yapıldı ayrıca evlerine gelen misafirlerede hurma ve zem zem ikram edildi.
 Cemiyette  aynı grupta hacca giden paşallar köyünden Yunus Güler'in katılması dikkat çekti Bunun yanı sıra cemiyete Taraklı B. Başkanı Tacettin Özkaraman, il Genel meclis üyesi Kadir Sayın, Ak parti Taraklı İlçe Başkanı Mehmet Pilavcı, Saadet partisi Taraklı İlçe Başkanı Mehmet Sanlı ve çok sayıda komşu köylerimizden  bay, bayan kişiler katıldı.






























































Hacılarımızı Böyle Karşıladık haberi için 0 yorum

Yorum Gönder

Yazı ile ilgili yorumunuzu buradan girebilirsiniz.
Alttaki "Bir Kimlik Seçin" bölümünden, Adı/Url 'yi seçip isminizi girerek, yorumunuzu sahipsiz bırakmayın

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler