Tüm Haberler

Etiketler

Kil Hamamı'ndan Çıkan Su

www.tips-fb.com Gönderen İÇP 11 Aralık 2009 Cuma


Taraklı İlçemizin Hacıyakup (Paşalar) Köyü sınırları içinde bulunan Kil Hamamı'ndan çıkan kaplıca suyu Taraklı ilçesindeki evllere yetecek kadar çoktur.

Biri Mühendis, biri sondajcı, dört kişi tarafından, Devlet Su İşleri'nden izin alınarak başlatılan çalışmalar neticesinde, bölgeden geçtiğimiz yaz bir değirmenlik (bel kalınlığında) su çıkmıştır.

Taraklı'dan İstanbul'a dönerken, suyun bir şelale gibi aşağıya doğru aktığını görünce yanına gittik. Başına varınca kulubeden biri çıktı. Kendisiyle görüştüğümüzde, suyun ortaklarından olduğunu, Ankara'da oturduğunu, aslen Yozgatlı olup sondajcı olduğunu söyledi. Bundan dört yıl önce su çıkan bu yeri Hacıyakup köyünden tarla sahibinden satın aldıklarını belirtti.

Bizde kedisine suyu nasıl değerlendirmek istediklerini sorduk.

"Biz bu suyun kullanım hakkını 49 yıllığına harcını yatırarak Devlet Su İşlerinden satın aldık. Suyun üstüne ellilik boru ile kapatıp vana koyduk. Bir de kulübe yaptık. Bir plastik boru ile de tahliye verdik. Suyu satmayı düşünüyoruz. Ben bugün Ankara'dan geldim. İstanbul'dan Suudi Arabistan'lı işadamları gelecekler. Onları bekliyorum. Vanayı açtım. Onun için su böyle kuvvetli akıyor. Her zaman böyle akıtmıyoruz. Sadece tahliye den akıyor." şeklinde bilgi verdi..

Biz de kendisine daha önce Dubai'den de iş adamlarının geldiğini hatırlattığımızda :

"Evet! Geldiler. Bu yeşilliği, bu güzel ormanları görünce bayıldılar, çok hoşlarına gitti. Ancak yer sıkıntısı çekiyoruz. Her taraf orman. Orman işletmesi izin vermiyor" dedi.




Kil Hamamı'ndan Çıkan Su haberi için 0 yorum

Yorum Gönder

Yazı ile ilgili yorumunuzu buradan girebilirsiniz.
Alttaki "Bir Kimlik Seçin" bölümünden, Adı/Url 'yi seçip isminizi girerek, yorumunuzu sahipsiz bırakmayın

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler