Tüm Haberler

Etiketler

Kaya Boğazı Göleti, Çevre Köylerine Ne Gibi Katkı Sağlayacak?

www.tips-fb.com Gönderen Mustafa Çelikpençe 9 Eylül 2009 Çarşamba



Kaya Boğazı Göleti, Tabiata Ayrı Bir Güzellik Mi Kazandıracak?

Kaya Boğazı Göleti inşaatı devam ede dursun, çevrenin üzerindeki etkileri şimdiden görülmeye başladı. Su toplanacak alandaki ormanlık bölgedeki çam ağaçları bir bir kesilirken, Taraklı ile çevre köylerine ulaşım da gölet sebebiyle yeni bir şekil aldı. Mesela Kaya Boğazına yapılmakta olan gölet yüzünden eski Taraklı Gölpazarı yolu üzerinden Akçapınar köyüne ulaşım artık mümkün değil. Bunun yerine Kaya Boğazı etrafından geçen yeni bir yol inşa edildi. Ancak bu yol yüzünden Akçapınar Köyü en az 4 km uzamış oldu.

Diğer taraftan Kaya Boğazı Göleti’nin çevre köylerine ne gibi fayda sağlayacağı köylüler tarafından pek bilinmemekte. Yetkililer, bölgenin en büyük Göleti’nin Kaya Boğazında inşa edileceğini sık sık belirtirken, bunun köylülere ne gibi ekonomik kazanç sağlayacağı hususunda aydınlatıcı bilgi vermemektedir.

Geçenlerde Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile bir Milletvekili Kaya Boğazı Göleti çalışmalarını yerinde incelediler. Ancak göletin tamamlanmasına yakın bir zamanda göletin bölgeye sağlayacağı faydaları hususunda çevre halkı yine bilgilendirilmedi.

Kaya Boğazına yakın köylüler, Taraklı Kaymakamının çevre köylerine en yakın zamanda ziyaret etmesini ve gölet ile ilgili stratejik plan ve hedefler hakkında bilgi vermesini istemektedir.

Fotoğraflar ve Haber : Ali Seyyar


Kaya Boğazı Göleti, Çevre Köylerine Ne Gibi Katkı Sağlayacak? haberi için 0 yorum

Yorum Gönder

Yazı ile ilgili yorumunuzu buradan girebilirsiniz.
Alttaki "Bir Kimlik Seçin" bölümünden, Adı/Url 'yi seçip isminizi girerek, yorumunuzu sahipsiz bırakmayın

Bloglar Yarışıyor

Bloglar Yarışıyor Blog Etkinliği / Ödüllü Yarışma

Yazarlar

İsmail ÇELİKPENÇE
Erenler - Evliyalar

Son Yorumlar

Site Trafiği

Ziyaretçi Sayısı

İzleyiciler